Sejarah coke

Asyik tunjuk gambaq coke jer tapi kalau tak tau serba sdikit pasai sejarahnya pun tak syok gak betui dak hehee. OK coke ni adalah sejenis minuman ringan atau kata omputihnya soft drink berasal dari Atlanta, Georgia. Ni kira barang Amerika la ni hehehhe. Minuman ni pada asalnya direka oleh John Pemberton sebagai satu minuman kesihatan pada krun ke 19 ala lebih kurang macam tonik macam tu la pada asalnya hehee. Kemudian minuman ni di beli oleh Asa Griggs Candler seorang usahawan amerika dan dikomersialkan sehinggalah sekarang hehehe.Itulah serha sedikit pasai Coke ni lain kali citer lain ada banyak lagi hehhe tapi tak tertulis hehee sumber aku dapat pasal Coke ni darI Wikipedia kalau dia tipooo aku pun tipoo la hahaa

santa coke

santa coke
yang ni bukan saya punya collectionn tapi saya rasa macam nak beli tapi tulah botol alluminium ni ok ka kalau kumpul hehehhe dia masuk dalam kategori apa ek

Tuesday, November 17, 2009

my coke

know the coke know the feel

3 comments:

  1. datang dan lawatlah my blog ni hehehe

    ReplyDelete
  2. takdak orang masuk lagi takpo nanti famous la ni ehhehee

    ReplyDelete
  3. amboi...hang tak kabar aku dah buka kedai yer,hehe.dont give up bro.keep maintain.

    ReplyDelete

lamanya

huiii lama gila aku menyepi hahahaha bukan apa tak dak idea dan kering idea, Koleksi terbaru pun tak dak lagi hmmm pic2 yang aku upload dulu un blur jerr hehehe takpo lepas ni kita buat lain kay hehehe. To blur guy sowii tak dan nak contact bro untuk cari koleksi terbaru bukan apa ekonomi meleset skit skunk ni hehehe

Rare coke bottle

Rare coke bottle
botol coke bebelit payah dapat ni ramai cari my valuable collection

my coke collection

oki ni adalah sebahagian daripada koleksi coke saya. saya tau tak banyak tapi ok la kan.enjoy la dulu koleksi coke yang ada ni nanti ada masa saya masukkan lagi beberapa koleksi yang lain
My coke collection ni masih tak cukup banyak lagi nak kena cari so kalau kawan2 ada coke collection yang nak jual bagitau la terutama sekali kalau yang jenis bersiri. Brangan coke pun boleh jugak kalau nak jual bagitau jer hehhehee ok kalau ada call la no ni 0175670166. kalau bolah nak cari coke yang full can atau full bottle hehehe ok adioosss dulu ganbate kudasai to all bloger

botol coke

botol coke
coke citra malaysia punya sekarang dah tak dak kat pasaran malaysia

giant bottle mexican and bottle 1 litre

giant bottle mexican and bottle 1 litre
hahhaha ni pun lama punya koleksi abang blur guy yang carikan makasih abag blur guyyy

Singapore coke

Singapore coke
celebration coke mystery land

Singapore coke

Singapore coke
celebration Coke untuk kota singa

korea Coke Can

korea Coke Can
Coke line Age korea ada lagi 3 jenis yang sama masih mencari tak dapat lagi.kalau ada member yang memiliki coke ni with different pic contact me kay

England Coke

England Coke
celebration coke in europe crismas santa ada 2 lagi dalam siri ni sapa nak jual hehhe bagitau kay

Arabian coke

Arabian coke
Coke dari negara timur tengah tak tau negara mana. member bagi masa kerja hotel as cleaner kira ada kenangan la .thank Din Ganu atas coke ni

Arabian coke

Arabian coke
Coke dari negara Timur Tengah tulisan dalam arab daaaa.untuk makluman coke can ni kecik skit dari Malaysia punya

coke can Thailand

coke can Thailand
old coke can design

China Coke can

China Coke can
olympic beijing superstar

coke Malaysia and Thailand

coke Malaysia and Thailand
yang kecik tu coke thai dapat botol jer not a full bottle

Thailand coke

Thailand coke
coke thailand small coke can

Thailand Coke

Thailand Coke
siri sports Can Liverpool lawan Thailand

Thailand Coke

Thailand Coke
muka belakang Liverpool lawan Thai Coke can

Malaysian Coke

Malaysian Coke
the new coke design. Dibeli masa first kuar design ni

Malaysian coke

Malaysian coke
coke design sebelum design yang baru

Malaysian coke

Malaysian coke
Mtv Dj promotion

Malaysian Coke

Malaysian Coke

Malaysian coke

Malaysian coke
celebration coke Music is Life. Antara yang terawal aku ada hehehe

Malaysian coke

Malaysian coke
Akademi fantasia superstar. masih nak cari untuk mencukupkan koleksi sesapa ada coke can ni yang berlainan pic superstar dari yang kat dalam ni bagitau la kalau nak jual

Malaysian coke

Malaysian coke
Vanilla coke first coke vanilla coke. Dibeli pada masa vanilla coke mula2 di jual tgk kat atas NEW

Malaysian Coke

Malaysian Coke
muka depan bagi coke siri sukan Sea

Malaysian Coke

Malaysian Coke
siri sport eurocup

Malaysian coke

Malaysian coke
celebration coke raya dan tahun baru cina

Malaysian coke

Malaysian coke
sukan sea siri si Tumas maskot sukan sea ada banyak lain dalam siri ni antaranya gyamnastik kalau sapa2 ada dan nak jual bagitau la

malaysian coke

malaysian coke
coke perayaan cuba perhatikan betul2 ada perbezaan tu hehehe

Malaysian coke can

Malaysian coke can
pandangan depan olympic beijing can tgk tulisan tu hehee

Malaysian Coke Can

Malaysian Coke Can
Olympic beijing nak cari satu lagi untuk cukupkan collection sapa ada plez contact me

Malaysian coke 50 year

Malaysian coke 50 year
coke semangat hidup ala coke 50 tahun kemerdekaan malaysia

Malaysian Coke can

Malaysian Coke can
pandangan depan euro 2008 coke can

Malaysian Coke Can

Malaysian Coke Can
world cup coke ada lagi beberapa gambar player yang tak dapat so kalau ada sapa2 nak jual bagitau la

Malaysian Coke can

Malaysian Coke can
malaysian coke can Euro cup coke

malaysian coke Korea Japan world cup

malaysian coke Korea Japan world cup
coke pertama aku simpan masa kat maktab sayang gila Coke ni

Korea/Japan world cup coke

Korea/Japan world cup coke
coke siri world cup

Indonesia coke can

Indonesia coke can
siri world cup korea japan

mexico Coke can

mexico Coke can
sports coke mexico team

Japan coke

Japan coke
muka depan Japan coke

Japan coke

Japan coke
beli kat internet. tak pasti sama ada jenis bersiri atau tidak